Profilul şi imaginea rromilor în mentalul colectiv hunedorean 1918-1989

Profilul şi imaginea rromilor în mentalul colectiv hunedorean 1918-1989
Pret: 
115,50 lei (-36,36%)
73,50 lei
TVA Inclus
În stoc furnizor
Domeniul: 
Istorie, istoria artei & fotografie
Editura: 
Argonaut
An aparitie: 
2022
Nr. pagini: 
578
Format: 
B5
ISBN: 
978-606-085-083-0

   „Cartea de față abordează un subiect care poată să surprindă cititorul. Importanța cercetărilor dedicate romilor nu cred că mai trebuie justificată. Romii reprezintă o componentă a peisajului istoric, social sau cultural din România, care merită toată atenția cercetării, așa după cum merită și maghiarii, sașii, evreii sau, în calitatea lor de populație majoritară, înșiși românii. Pentru cercetătorul științific, toate subiectele care pot fi trecute prin filtrul analizei științifice sunt la fel de legitime. Perioada aleasă de autorul acesteia, care acoperă aproape întregul secol al XX-lea, oferă subiectului coerență temporală, mai ales că pentru epoci mai vechi s-ar fi putut spune foarte puține lucruri pe această temă. Dar de ce județul Hunedoara? Pentru că zona în discuție îi oferă autorului nostru șansa unui studiu de caz, a cărui alegere se justifică prin prisma faptului că acesta activează acolo și în acest fel a avut un acces mai lesnicios la sursele de arhivă hunedorene, ca și la informatorii localnici pe care i-a intervievat.”

Sorin Mitu

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

“CINE ȘTIE, ÎNCOTRO NE DUCE DESTINUL?”. O ISTORIE A SECUILOR

Secuii (grup etnografic maghiar redutabil) au rămas ultima insulă maghiară, într-o Transilvanie care și-a pierdut treptat caracterul policrom, acel caracter care i-a asigurat specificitatea. Sașii aproape au dispărut, lăsând Ardealul infinit mai sărac. Secuii/Maghiarii din aceeași zonă, încearcă să-și conserve identitatea și limba. Mentalități care se ciocnesc, educații și istorii alternative, paralele, intrate adesea în coliziune.

+ info
Oradea 1900. Un ghid de arhitectură

Oraşul Oradea, prin arhitectura sa de la începutul secolului al XX-lea, ocupă un loc bine definit pe harta oraşelor cu arhitectură Secession / Art Nouveau din Europa Centrală şi din România. Prin acest albumghid am dorit să pun în evidenţă, să ilustrez patrimoniul arhitectural, fondul construit al oraşului, din perioada 1898-1920.

+ info
  •  
  • 1 of 60