Complementul în limba română. O clasificare categorial-relaţională

Complementul în limba română. O clasificare categorial-relaţională
Pret: 
76,00 lei (-20,01%)
60,80 lei
TVA Inclus
În stoc furnizor
Domeniul: 
Filologie
Editura: 
Casa Cartii de Stiinta
An aparitie: 
2023
Nr. pagini: 
296
Format: 
B5
ISBN: 
978-606-17-2217-4

   Lucrarea Complementul în limba română. O clasificare categorial-relațională a domnișoarei Adelina Patricia Băilă, doctor în filologie, este o reușită remarcabilă în domeniul cercetării gramaticale românești actuale, calificativ care se susține printr-o serie de calități: originalitate și personalitate, caracter inovator relevant în conținutul ideatic propriu-zis, informație bogată în domeniu și inteligent fructificată, structurare adecvată, respectarea proprietății termenilor de specialitate, coerență și logică în derularea demersului științific, putere explicativă și persuasivă, model de redactare.

Prof. univ. dr. emerit G. G. Neamțu

 

 

Adelina-Patricia Băilă a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității Babeş-Bolyai, secția română-spaniolă, în anul 2014, şi Masteratul de Limba română în context romanic, din cadrul aceleiași universități, în 2016. Urmând cursurile Școlii doctorale de Studii Lingvistice şi Literare a Universității Babeș-Bolyai, a obținut titlul de Doctor în Filologie în anul 2021. În prezent, este asist. univ. dr. la Departamentul de Limbă, cultură şi civilizație românească al Facultății de Litere, UBB, unde predă limba română ca limbă străină.

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

Păsărarul din Vilnius. Józef Mackiewicz – scriitor anticomunist

   Włodzimierz Bolecki (1952) – istoric, teoretician, critic literar, editor. Autor de studii literare, consacrate, printre altele, creației lui W. Berent, W. Gombrowicz, G. Herling-Grudziński, J. Mackiewicz, Cz. Miłosz, B. Schulz, A. Wat, S. I. Witkiewicz; de asemenea, a pregătit antologii tematice de versuri (M. Pawlikowska-Jasnorzewska, B. Leśmian, Cz. Miłosz), precum și antologia liricii de dragoste A urzi iubirea.

+ info
Solidaritatea, „taraba comunistă” și puțină filozofie

Cartea profesorului de filozofie politică Zbigniew Stawrowski vine în completarea unei perspective istoriografice aproape unilaterale, propunând separarea „fenomenului Solidaritatea” în două etape, cea a primei Solidarități, când în Polonia s-a creat o comuniune în jurul unor valori asumate de mare parte a populației, respectiv cea a acaparării mișcării de către „politicieni”, precum Lech Wałęsa, care a și devenit primul președinte democrat al statului polonez.

+ info
„Plin mi-e sufletul meu de tine, plin.” Scrisori către Elena Daniello

„Ediția de față reproduce 129 de scrisori ale lui Lucian Blaga, repartizate astfel: 101 către Elena Daniello, 24 către familia Manta (Marioara, Viorica și Cornel), 3 către Helene Rodica Daniello, 1 către H. Zambaccian, precum și mai multe însemnări ale Elenei Daniello. Dintre cele 129 de scrisori ale lui Blaga, 107 sunt absolut inedite. La acestea se adaugă patru poezii inedite, dedicate Rodicăi Daniello. (…)

+ info
Ipostaze ale morții în tragedia greacă

Sorana-Cristina Man a absolvit Facultatea de Filosofie și pe cea de Filologie, secția Limbi Clasice, a Universității din București. Are un doctorat în filologie și este redactor de carte la Muzeul Național al Țăranului Român și cercetător științific în proiecte universitare.

+ info
  •  
  • 1 of 38