Case mari și mijlocii din Oradea interbelică

Case mari și mijlocii din Oradea interbelică
Autori: 
Cuprins: 
Pret: 
160,00 lei (-25,00%)
120,00 lei
TVA Inclus
În stoc (3 buc.)
Domeniul: 
Arhitectură
Editura: 
Argonaut
An aparitie: 
2022
Nr. pagini: 
307
Format: 
A4
ISBN: 
978-606-085-099-1

De aceeași autori...

Oradea 1900. Un ghid de arhitectură

Oraşul Oradea, prin arhitectura sa de la începutul secolului al XX-lea, ocupă un loc bine definit pe harta oraşelor cu arhitectură Secession / Art Nouveau din Europa Centrală şi din România. Prin acest albumghid am dorit să pun în evidenţă, să ilustrez patrimoniul arhitectural, fondul construit al oraşului, din perioada 1898-1920.

+ info
Case și căsuțe din Oradea Mare. Un pomelnic neisprăvit.

            Volumul completează seria „Arhitectură şi locuire în Oradea la începutul secolului al XX-lea” (începută în anul 2010) şi îşi propune să prezinte clădirile destinate locuirii, tipologia lor, concepţia despre modul de locuire şi organizare a locuinţei având ca punct de pornire proiectele inițiale depistate în arhive. Aceste proiecte pun în lumină concepţia epocii despre un mod de locuire, nivelul de confort, aşteptările şi pretenţiile comanditarului.

+ info

De la aceeași editură...

Profilul şi imaginea rromilor în mentalul colectiv hunedorean 1918-1989

   „Cartea de față abordează un subiect care poată să surprindă cititorul. Importanța cercetărilor dedicate romilor nu cred că mai trebuie justificată. Romii reprezintă o componentă a peisajului istoric, social sau cultural din România, care merită toată atenția cercetării, așa după cum merită și maghiarii, sașii, evreii sau, în calitatea lor de populație majoritară, înșiși românii. Pentru cercetătorul științific, toate subiectele care pot fi trecute prin filtrul analizei științifice sunt la fel de legitime.

+ info
  •  
  • 1 of 61