Transilvania între regionalism și integrare: discurs identitar în perioada interbelică

Transilvania între regionalism și integrare: discurs identitar în perioada interbelică
Transylvania between regionalism and integration: identity discourse in the interwar period
Pret: 
47,25 lei (-22,22%)
36,75 lei
TVA Inclus
În stoc furnizor
Domeniul: 
Istorie, istoria artei & fotografie
Editura: 
Argonaut
An aparitie: 
0
Nr. pagini: 
286
Format: 
A5
ISBN: 
978-973-109-810-4

„Cercetarea de față a fost declanșată de interesul pentru identitatea regiunii din care provin, Transilvania, interes care poate fi motivat pe de o științific, pe de altă parte afectiv: subiectul se situează în prelungirea preocupărilor anterioare, mai precis, a celor efectuate în cadrul stagiului doctoral, la sugestia profesorului Sorin Mitu. Apartenența mea și a familiei mele la acest spațiu și legătura afectivă cu locul de origine au constituit de asemenea stimulente în opțiunea pentru subiect. Motivațiile suplimentare, științifice, se referă la actualitatea cercetărilor de acest gen și implicațiile pe care acestea le au pentru cunoașterea realităților contemporane, în special asupra cunoașterii identității românești în ansamblu, o temă de o permanentă actualitate având în vedere dezbaterile interminabile din spațiul public.” - fragment din Introducere

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

Oradea 1900. Un ghid de arhitectură

   Oraşul Oradea, prin arhitectura sa de la începutul secolului al XX-lea, ocupă un loc bine definit pe harta oraşelor cu arhitectură Secession / Art Nouveau din Europa Centrală şi din România. Prin acest albumghid am dorit să pun în evidenţă, să ilustrez patrimoniul arhitectural, fondul construit al oraşului, din perioada 1898-1920.

+ info
ARMATA ROMÂNĂ PE FRONTUL DE EST IN IMAGINI (1941-1944)

  La 80 de ani de la declanșarea operațiunii „Barbarossa” (22 iunie 1941), participarea armatei române la operațiunile militare de pe Frontul de Est constituie, în continuare, o temă insuficient tratată în cadrul istoriografiei. Este cunoscut faptul că după încheierea ostilităților, în contextul comunizării și sovietizării României, scrisul istoric din țara noastră a fost supus unei drastice cenzuri informaționale și ideologice, fapt ce a condus, practic, la o suprimare a memoriei confruntării militare de pe Frontul de Răsărit.

+ info
  •  
  • 1 of 60