OLGA CABA SI ERIC (A) TECAU IN DOSARELE SECURITATII

OLGA CABA SI ERIC (A) TECAU IN DOSARELE SECURITATII
Cuprins: 
Pret: 
31,50 lei
TVA Inclus
În stoc furnizor
Domeniul: 
Istorie, istoria artei & fotografie
Editura: 
Argonaut
An aparitie: 
2018
Nr. pagini: 
213
Format: 
A5
ISBN: 
978-973-109-787-9

  „Un capitol determinant în viața scriitoarei Olga Caba - credem noi - a fost relația cu Erica Tecău, cu 11 ani mai tânără, cu care, până la urma, în urma unor evenimente ce țineau pentru lumea din jur de domeniul scandalului, anormalului, neverosimilului, în urma unei operații de sex devenind  Tecău Eric, la 30 de ani, s-a căsătprot și i-a devenit soție. (...) Dosarele Securității menționează evenimentul doar cronologic, fără nicio apreciere. De aceea, considerăm să ne aplecăm asupra cazului cum a fost trăit și descris de poetul și filozoful Lucian Blaga, ai cărui admiratori erau amândoi.

  În romanul autobiografic ”Luntrea lui Caron”, faptul este descris în 4 pagini. Cei doi apar sub pseudonimele Olga Baba și Eric Rarău, iar orașul Sebeș sub numele de Făgăraș. Întâlnirea filozofului cu cei doi este foarte incitantă: ”întâlnirea mea cu acesre amazoane de mahala s-a soldat cu o evadare în problematic. Au încercat ele să descurce tiparele pe care natura le încurcă uneori atât de savant? Desigur, Olga și Erica au încercat să o facă și au venit la mine să ceară o validare prestigioaă a isprăvii lor. Ciudat, ciudat, ciudat !”

De la aceeași editură...

Oradea 1900. Un ghid de arhitectură

   Oraşul Oradea, prin arhitectura sa de la începutul secolului al XX-lea, ocupă un loc bine definit pe harta oraşelor cu arhitectură Secession / Art Nouveau din Europa Centrală şi din România. Prin acest albumghid am dorit să pun în evidenţă, să ilustrez patrimoniul arhitectural, fondul construit al oraşului, din perioada 1898-1920.

+ info
ARMATA ROMÂNĂ PE FRONTUL DE EST IN IMAGINI (1941-1944)

  La 80 de ani de la declanșarea operațiunii „Barbarossa” (22 iunie 1941), participarea armatei române la operațiunile militare de pe Frontul de Est constituie, în continuare, o temă insuficient tratată în cadrul istoriografiei. Este cunoscut faptul că după încheierea ostilităților, în contextul comunizării și sovietizării României, scrisul istoric din țara noastră a fost supus unei drastice cenzuri informaționale și ideologice, fapt ce a condus, practic, la o suprimare a memoriei confruntării militare de pe Frontul de Răsărit.

+ info
  •  
  • 1 of 60