Mărturii din războiul de Întregire. Așa cum au fost prezentate Regelui Ferdinand. Ediția a II-a

Mărturii din războiul de Întregire. Așa cum au fost prezentate Regelui Ferdinand. Ediția a II-a
Pret: 
49,00 lei (-15,02%)
41,64 lei
TVA Inclus
În stoc (2 buc.)
Domeniul: 
Istorie, istoria artei & fotografie
Editura: 
Cetatea de Scaun
An aparitie: 
2023
Nr. pagini: 
442
Format: 
A5
ISBN: 
978-606-537-617-5

 în textele alese de noi, vorbesc chiar cei care, prin fapta şi sacrificiul lor, au făurit istoria şi acest lucru le conferă o valoare deosebită, o încărcătură emoţională cu totul specială prin intermediul căreia putem să retrăim cu intensitate dramaticele evenimente care au marcat făurirea României Mari.
*
Fiecare document reprezintă un crâmpei de istorie, o parte din „acele momente sublime” despre care, aşa cum spunea celebrul scriitor austriac Stefan Zweig, „când creează în mod desăvârşit, istoria nu are nevoie de vreo mână care să o ajute. Acolo unde ea cârmuieşte cu adevărat ca poetă, ca dramaturgă, niciun poet nu trebuie să încerce să o depăşească.”
Sorin Cristescu

***

În tot ce spunea, în tot ce făcea ea, era pasiune curată, era iubire de țară, era suflu de vitejie, propulsiune de energie, spirit sublim de jertfă.
Și eroina n-avea numai un suflet mare… era și inteligentă, avea mult bun simț, modestie, bună cuviință și o oarecare cultură (Făcuse o școală profesională la București). Fiind afabilă tot atât pe cât era e demnă și măsurată în gesturi și cuvinte și vorbind binișor franțuzește, camarazii noștri, ofițerii francezi, cari au cunoscut-o, o apreciau cu mult interes și multă stimă.
Adevărul, Anul XXXIV No. 11412, Duminică, 19 Iunie 1921
Ecaterina Teodoroiu
de General Alexe Anastasiu

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

Trenul de la Lemberg la Cernăuți n-are întârziere

Această operă de debut a autorului care va primi Premiul Nobel pentru literatură în 1972, un veteran al războiului, marcat profund de tragediile epocii, este ca un fel de document programatic. În anul în care se încheie seria de procese ale Tribunalului Militar Internațional de la Nürnberg, debutul lui Böll vine să demonstreze că nu toți germanii au fost adepții fanatici ai lui Hitler. Chiar dacă cei mai mulți au tăcut. ”Tăcerea celor care nu spun nimic este îngrozitoare. Este tăcerea celor care nu uită, a celor care știu că sunt pierduți”, afirmă autorul.

+ info
Șoimul și omul de zăpadă. O poveste adevărată despre prietenie și spionaj

Povestea care urmează este una adevărată. Numele unor personaje au fost schimbate pentru a le proteja confidențialitatea.

+ info
Puterea minții. Transformă-ți viața cu neuroștiință

Publicată în 2023 în Marea Britanie, sub titlul „Braintenance”, cartea a câștigat rapid popularitate în rândul publicului. Doctorul neurolog Julia Ravey împărtășește secretele unei vieți fericite prin aplicarea tehnicilor de auto-programare a creierului, metode accesibile tuturor.
*

+ info