Puterea minții. Transformă-ți viața cu neuroștiință

Puterea minții. Transformă-ți viața cu neuroștiință
Autori: 
Pret: 
49,00 lei (-15,00%)
41,65 lei
TVA Inclus
În stoc (4 buc.)
Domeniul: 
Filosofie. Sociologie. Psihologie
Editura: 
Cetatea de Scaun
An aparitie: 
2023
Nr. pagini: 
346
Format: 
A5
ISBN: 
978-606-537-655-7

Publicată în 2023 în Marea Britanie, sub titlul „Braintenance”, cartea a câștigat rapid popularitate în rândul publicului. Doctorul neurolog Julia Ravey împărtășește secretele unei vieți fericite prin aplicarea tehnicilor de auto-programare a creierului, metode accesibile tuturor.
*
Cartea „Puterea minții – Transformă-ți viața cu neuroștiință”, este un ghid științific pentru crearea de obiceiuri sănătoase și atingerea obiectivelor tale. Lucrarea este captivantă ea explorând conexiunea dintre creier și comportament oferindu-ți instrumentele necesare pentru a-ți îmbunătăți viața în mod semnificativ.
*
Cu ajutorul neuroștiinței și a cercetărilor recente, această carte te va învăța cum să-ți antrenezi creierul pentru a-ți dezvolta abilități și deprinderi noi. Vei înțelege procesele cognitive care stau la baza formării obiceiurilor și vei descoperi strategii eficiente pentru a le transforma în rutine sănătoase și productive.

„Puterea minții” te va ghida într-o călătorie captivantă prin mecanismele creierului uman, oferindu-ți o înțelegere profundă a modului în care gândurile, emoțiile și comportamentele noastre sunt interconectate. Vei descoperi cum să-ți optimizezi performanța mentală, să-ți gestionezi stresul și să-ți îmbunătățești concentrarea și claritatea mentală.

***
Julia Ravey are un doctorat în neuroștiințe de la University College London și în prezent lucrează ca comunicator științific pentru Societatea Alzheimer. Te încurajez să arunci o privire pe canalul ei TikTok și YouTube și să o asculți vorbind despre cartea sa în propriile cuvinte aici, pentru a-ți face o idee despre modul în care ea descompune ideile complexe și le prezintă într-un mod ușor de înțeles. Ea se află la începutul unei cariere interesante și credem că reprezintă o voce proaspătă și captivantă care poate face neuroștiința relevantă și accesibilă pentru un public larg.

*
Am început să studiez creierul când aveam 19 ani, dar și acum, după mulți ani de la absolvirea masterului și doctoratului în neuroștiință, continui să fiu uimită de modul în care funcționează acest organ al corpului uman. Ca om de știință, îmi place să fiu curioasă în legătură cu problemele și să încerc să îmi dau seama cum se desfășoară lucrurile. Ce face ca celulele creierului să moară în cazul bolii Alzheimer? Cum își amintește creierul versurile cântecelor, dar nu și informațiile pentru examene? De ce experimentul a eșuat din nou? Când m-am aflat în incapacitatea de a persevera pentru atingerea unui scop am decis să aplic modul științific de gândire asupra situației mele personale. De ce ori de câte ori încerc să încalc limitele zonei mele de confort, totul se prăbușește? Ce mă face să mă ascund când lucrurile nu merg așa cum mi-am imaginat? Ce este acest sentiment de rezistență care apare atunci când încerc să merg înainte cu lucrurile pe care mi le doresc cu adevărat?
Analizând elementele de bază ale modului în care funcționează creierul și revizuind noile cercetări bazate pe neuroștiință și psihologie, am început să văd motivele potențiale ale eșecurilor mele. Și a fost edificator. Nu numai că știința m-a ajutat să răspund întrebărilor mele, dar mi-a dezvăluit idei despre cum să continui. Folosind ceea ce se știe în prezent despre creier și despre modul în care ne comportăm, am utilizat și adaptat metode care ar trebui să permită realizarea mai ușoară a obiectivelor propuse. Despre acestea am să vă vorbesc în această carte.
Julia Ravey

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

Trenul de la Lemberg la Cernăuți n-are întârziere

Această operă de debut a autorului care va primi Premiul Nobel pentru literatură în 1972, un veteran al războiului, marcat profund de tragediile epocii, este ca un fel de document programatic. În anul în care se încheie seria de procese ale Tribunalului Militar Internațional de la Nürnberg, debutul lui Böll vine să demonstreze că nu toți germanii au fost adepții fanatici ai lui Hitler. Chiar dacă cei mai mulți au tăcut. ”Tăcerea celor care nu spun nimic este îngrozitoare. Este tăcerea celor care nu uită, a celor care știu că sunt pierduți”, afirmă autorul.

+ info
Șoimul și omul de zăpadă. O poveste adevărată despre prietenie și spionaj

Povestea care urmează este una adevărată. Numele unor personaje au fost schimbate pentru a le proteja confidențialitatea.

+ info
Mărturii din războiul de Întregire. Așa cum au fost prezentate Regelui Ferdinand. Ediția a II-a

 în textele alese de noi, vorbesc chiar cei care, prin fapta şi sacrificiul lor, au făurit istoria şi acest lucru le conferă o valoare deosebită, o încărcătură emoţională cu totul specială prin intermediul căreia putem să retrăim cu intensitate dramaticele evenimente care au marcat făurirea României Mari.
*

+ info