Bartolomeu Valeriu Anania. Puterile cuvântului. Antologie de studii, eseuri, articole şi mărturii despre Bartolomeu Valeriu Anania. Omagiu la centenarul naşterii

Bartolomeu Valeriu Anania. Puterile cuvântului. Antologie de studii, eseuri, articole şi mărturii despre Bartolomeu Valeriu Anania. Omagiu la centenarul naşterii
Pret: 
94,50 lei (-20,00%)
75,60 lei
TVA Inclus
În stoc (4 buc.)
Domeniul: 
Teologie
Editura: 
Casa Cartii de Stiinta
An aparitie: 
2022
Nr. pagini: 
794
Format: 
A5
ISBN: 
978-606-17-1968-6

Sufletul românesc, același în Transilvania, Muntenia și Moldova, este moștenirea cea mai de preț pe care ne-au lăsat-o înaintașii noștri. (…) Călit la focul necruțător al istoriei, sufletul românesc a făcut în fața lumii întregi dovada rezistenței și a însușirilor sale creatoare.

*

Suntem cu desăvârșire încredințați că sănătatea morală a poporului român, odată redobândită, va atrage după sine și îndeplinirea celor două mari deziderate ale ceasului de față: normalizarea stării economice și pacea vieții sale. (…) Vom face reforme economice și politice, dar toate acestea nu vor avea roade dacă nu vom face o reformă morală a poporului român.

*

Poporul nostru nu se poate redresa moral decât prin două puteri: religia și cultura. Dar nu separate, ci îngemânate, logodite și cununate una cu cealaltă, prin care religia să se deschidă spre universalitate, păstrându-și conștiința de plutire și limitele unei funcțiuni strict liturgice, dar, pe de altă parte, prin religie, cultura să-și recapete dimensiunile autentice.

*

Unitatea morală e unitate și de credință, și de limbă, și de conștiință patriotică, și de teritoriu național, e fiecare din ele și mai mult decât toate, căci numai ea le poate ține laolaltă. (…) Unitatea morală e sângele duhovnicesc al unui neam, inima lui nevăzută, nervul său inefabil, sufletul său etern.

Bartolomeu Valeriu Anania

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

Sistemul bancar românesc din Cluj. De la Marea Unire la Marea Criză Economică

Pornind de la experiența proprie, datorată profesiei sale, și fiind martor la toate schimbările și provocările petrecute în domeniu în perioada postcomunistă, Septimiu Moga a început să studieze istoria băncilor românești din România. În primul rând, atenția sa a fost îndreptată asupra băncilor transilvănene, cu accent asupra celor clujene din perioada interbelică, până la finalul crizei economice, subiect asupra căruia a stăruit în ultimii ani și a rezultat volumul de față.

+ info
Eseuri de literatură română. Ghid de studiu individual pentru bacalaureat

   Lucrarea Eseuri de literatură română. Ghid de studiu individual pentru bacalaureat nu se adresează doar elevilor de liceu, care studiază această disciplină obligatorie, indiferent de filieră şi profil, ci şi cadrelor didactice care predau limba şi literatura română, deoarece răspunde unor aşteptări diverse.

+ info
Urbanism și urbaniști din Cluj

Iese mereu la lumină în paginile cărții acesteia o dragoste nedisimulată față de Cluj, oraș cu vechime de peste două milenii. Amărăciunea neîmplinirilor este mereu dublată de speranța îndreptărilor posibile, iar regretul pentru demolările necugetate și unele decizii pripite și construcții aberante este compensat de încrederea în rațiunea care ar putea domni în viitor.

+ info
Album aniversar. Viața Mitropolitului Bartolomeu Anania în imagini

   „Un proiect editorial care poate restitui cu decență memoria Mitropolitului Bartolomeu, prin prisma lucrului inedit și de valoare, este și această carte-album, cu viața în imagini a ierarhului și omului de cultură. (…) Astfel această carte-album poate fi parcursă și ca o anexă și în pandant cu toate celelalte texte de memorialistică ale lui Valeriu Anania, fiind o incarnare a textelor în care autorul dă mărturie despre sine, despre oamenii pe care i-a întâlnit și i-a cunoscut, dar și despre lumea, care ni se descoperă în mod spectaculos și nouă prin această carte.

+ info
  •  
  • 1 of 36