Bartolomeu Valeriu Anania. Puterile cuvântului. Antologie de studii, eseuri, articole şi mărturii despre Bartolomeu Valeriu Anania. Omagiu la centenarul naşterii

Bartolomeu Valeriu Anania. Puterile cuvântului. Antologie de studii, eseuri, articole şi mărturii despre Bartolomeu Valeriu Anania. Omagiu la centenarul naşterii
Pret: 
94,50 lei (-20,00%)
75,60 lei
TVA Inclus
În stoc furnizor
Domeniul: 
Teologie
Editura: 
Casa Cartii de Stiinta
An aparitie: 
2022
Nr. pagini: 
794
Format: 
A5
ISBN: 
978-606-17-1968-6

Sufletul românesc, același în Transilvania, Muntenia și Moldova, este moștenirea cea mai de preț pe care ne-au lăsat-o înaintașii noștri. (…) Călit la focul necruțător al istoriei, sufletul românesc a făcut în fața lumii întregi dovada rezistenței și a însușirilor sale creatoare.

*

Suntem cu desăvârșire încredințați că sănătatea morală a poporului român, odată redobândită, va atrage după sine și îndeplinirea celor două mari deziderate ale ceasului de față: normalizarea stării economice și pacea vieții sale. (…) Vom face reforme economice și politice, dar toate acestea nu vor avea roade dacă nu vom face o reformă morală a poporului român.

*

Poporul nostru nu se poate redresa moral decât prin două puteri: religia și cultura. Dar nu separate, ci îngemânate, logodite și cununate una cu cealaltă, prin care religia să se deschidă spre universalitate, păstrându-și conștiința de plutire și limitele unei funcțiuni strict liturgice, dar, pe de altă parte, prin religie, cultura să-și recapete dimensiunile autentice.

*

Unitatea morală e unitate și de credință, și de limbă, și de conștiință patriotică, și de teritoriu național, e fiecare din ele și mai mult decât toate, căci numai ea le poate ține laolaltă. (…) Unitatea morală e sângele duhovnicesc al unui neam, inima lui nevăzută, nervul său inefabil, sufletul său etern.

Bartolomeu Valeriu Anania

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

„Plin mi-e sufletul meu de tine, plin.” Scrisori către Elena Daniello

„Ediția de față reproduce 129 de scrisori ale lui Lucian Blaga, repartizate astfel: 101 către Elena Daniello, 24 către familia Manta (Marioara, Viorica și Cornel), 3 către Helene Rodica Daniello, 1 către H. Zambaccian, precum și mai multe însemnări ale Elenei Daniello. Dintre cele 129 de scrisori ale lui Blaga, 107 sunt absolut inedite. La acestea se adaugă patru poezii inedite, dedicate Rodicăi Daniello. (…)

+ info
Ipostaze ale morții în tragedia greacă

Sorana-Cristina Man a absolvit Facultatea de Filosofie și pe cea de Filologie, secția Limbi Clasice, a Universității din București. Are un doctorat în filologie și este redactor de carte la Muzeul Național al Țăranului Român și cercetător științific în proiecte universitare.

+ info
Ieduţul cu copite aurite

Tragedia celui de-al Doilea Război Mondial, prin ochii unei fetiţe aflate la vârsta marilor întrebări. O serie de 48 de povestiri, spuse de vocea inocentă a unui copil care strabate Europa împreuna cu familia, urmărită de constante incertitudini.

+ info
Moții. Calvarul unui popor eroic, dar nedreptățit. Studiu istoric-politic

Ion Rusu Abrudeanu (n. 14 decembrie 1870, Abrud-Sat, județul Alba – d. 21 august 1934, București) a fost publicist, om politic, deputat și senator român. În cartea Moții.

+ info
  •  
  • 1 of 37