Învață să slăbești. 100 de meniuri calculate sub 2000 kcal

Învață să slăbești. 100 de meniuri calculate sub 2000 kcal
Autori: 
Pret: 
120,00 lei (-30,00%)
84,00 lei
TVA Inclus
În stoc (6 buc.)
Domeniul: 
Medicină. Farmacie. Sănătate
Editura: 
Casa Cartii de Stiinta
An aparitie: 
2021
Nr. pagini: 
190
Format: 
A5
ISBN: 
9786061718184

„Numele meu este Tim Dobrotă. Sunt clujean și mă consider un norocos. Nu pentru că sunt clujean, ci pentru că am posibilitatea să fac ceea ce îmi place și ce mă definește. (…) În ultimii 7 ani, am pregătit instructori de fitness și antrenori personali pe piața din România, ținând cursuri de formare profesională. Am organizat și primul curs de Tehnician Nutriționist susținut de o școală de formare profesională la Cluj.

Sunt sportiv legitimat la Universitatea Cluj și particip an de an la concursurile organizate de Federația Română de Culturism și Fitness, unde am câștigat numeroase premii și medalii. De 12 ani, lucrez în sala de fitness alături de clienții mei, ca antrenor personal și instructor. Am îndrumat în acești ani peste 1000 de persoane să își schimbe stilul de viață prin fitness si nutriție.

Familia m-a învățat cât de important este să ai pe cineva de în-credere alături atunci când ai nevoie, sportul m-a învățat că succesul se obține cu muncă, motivație și perseverență, iar hobby-urile m-au învățat că fiecare problemă are o soluție. Clienții mei sunt puzzle-uri cu soluții unice cărora le sunt alături în procesul important al transformării personale.

(…)

 

Cred în armonia corpului și în echilibrul alimentar. Datorită faptului că suntem diferiți, avem probleme diferite, avem nevoi și pofte di-ferite. O dietă care a mers foarte bine pentru o persoană nu înseamnă că va avea același efect și pentru tine. Preferințele personale sunt punctul de pornire pentru fiecare. Fie că alegi să nu consumi carne sau lactate ori preferi o alimentație bogată în grăsimi, cu mai puțini carbohidrați, sau poate ai anumite intoleranțe, scopul este să îți găsești echilibrul. Ar trebui să îți faci o listă cu alimentele pe care le preferi, cu cele pe care le tolerezi și cu cele pe care le respingi.

Pentru a înțelege de ce are nevoie corpul tău, trebuie să încerci să vezi ce ți se potrivește, ce mese, ce gustări se potrivesc stilului tău de viață și preferințelor tale. Dacă încerci zilnic mai multe meniuri diverse cu mai multe mese si gustări și ești receptiv la nevoile tale, poți să faci o listă cu alimentele care ți se potrivesc și îți face plăcere să le consumi. Să mănânci cu plăcere este unul dintre principiile de bază ale unei diete de succes. După perioada de încercare a dietelor, urmează perioada de stabilizare în care preferințele tale sunt definite și în care reiei aceleași 2-3 preparate la micul dejun, aceleași 3-4 gustări și aceleași 4-5 mese principale. Dacă scopul tău este să slăbești, iar aceste mese te mențin în deficit caloric și, pe deasupra, mănânci alimente care îți fac plăcere, ai toate șansele să reușești. (…)”

 

Autorul

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

Undeva, pe Frontul de Vest

   „Auzisem că nemţii, mai ales ăştia capitalişti, sunt reci, inospitalieri, distanţi, neprimitori, cu aere de superioritate. Surpriză, însă. Frau Maria este plină de căldură şi ne face să ne simţim ca într-un sat maramureşean, ca în satul de origine al soţului dânsei şi al soţiei mele. Da, aceste două persoane sunt şi consăteni, şi rude, dar nu se cunosc.

+ info
Noi, după treizeci de ani

    Laura-Isabela Aivăncesei a avut o idee fertilă din punct de vedere publicistic, istoric și, mai ales, moral. Să întrebe despre felul cum s-a instaurat la noi comunismul și despre sensul tranziției. La 30 de ani de la răsturnarea comunismului, cartea este o recapitulare istorică a ceea ce a fost comunismul și o interogare asupra sechelelor sale de care nu mai scăpăm. (…) Două sunt cuvintele, ideile care revin practic în toate mărturiile: libertatea și faptul că nu s-au valorificat premisele excep­ționale pe care momentul 1989 le crease.

+ info
Ardealul. Ținuturile de pe Olt. Ținuturile de pe Mureș

Silvestru Moldovan face parte din acele generaţii de români ardeleni care știau totul: vorbeau, citeau și scriau în română, maghiară și germană, ceea ce le-a creat libertatea de a se mișca în orice regiune a Principatului, de a sta de vorbă cu oricine în limba aceluia și de a cunoaște cel puţin trei culturi. Asemenea intelectuali au răsărit din pământul fertil al Ardealului, ţinut iubit de toţi locuitorii lui.

+ info
  •  
  • 1 of 35