Sibiu. Portretul unui oraș din Transilvania

Sibiu. Portretul unui oraș din Transilvania
Pret: 
160,00 lei (-27,81%)
115,50 lei
TVA Inclus
În stoc furnizor
Domeniul: 
Istorie, istoria artei & fotografie
Editura: 
MonuMenta
An aparitie: 
2017
Nr. pagini: 
155
Format: 
A4978
ISBN: 
9786068573793

   Recomandarea de a realiza această carte am primit-o la sfârșitul anului 1999 de la Ministerul Culturii din România. Deoarece lucrarea noastră putea fi privită ca o continuare a Itinerarului Cultural al Sibiului finanțat și realizat de Ministerul Culturii al Marelui Ducat de Luxemburg împreună cu instituții locale sibiene, în ciuda faptului că am avut un termen foarte scurt de realizare, am preluat cu drag această sarcină mai ales că scopurile celor două proiecte sunt comune din multe puncte de vedere: cu această carte dorim să contribuim la „conștientizarea patrimoniului cultural bogat al Europei” sau cu alte cuvinte să „păstrăm vie memoria Europei” cu privire la patrimoniul cultural bogat al orașului nostru, pentru a promova astfel „o identitate culturală comună a tuturor cetățenilor din Europa”. Aceste citate sunt din textul care însoțește Itinerarul Cultural al Sibiului al Institutului European pentru Itinerarii Culturale din Luxemburg.

   Sibiul cu multitudinea sa de etnii și cu limbile, religiile și mentalitățile acestora, a fost de-a lungul istoriei și mai este și astăzi un exemplu de conviețuire a diferitelor comunități și individualități, pentru relațiile reciproce economice, sociale și culturale ale locuitorilor și oaspeților săi.

   Dorința noastră a fost să ilustrăm această stare de lucruri prin arhitectura și operele de artă ale Sibiului și să lăsăm astfel frumusetea unică a orașului să vorbească de la sine.

 

Autorii