Monitorizarea şi controlul proceselor de fabricaţie

Monitorizarea şi controlul proceselor de fabricaţie
Autori: 
Pret: 
50,00 lei
TVA Inclus
În stoc furnizor
Domeniul: 
Cărti didactice
Editura: 
Casa Cartii de Stiinta
An aparitie: 
2013
Nr. pagini: 
210
Format: 
B5
ISBN: 
973-686-17-0373-9

   Lucrarea este o monografie de sinteză, care îşi propune să prezinte radiografia la zi a celor mai folosite modalităţi de automatizare a proceselor de fabricaţie. Este propusă atât o abordare sistemică, cât şi de detaliu a structurii, a componentelor hardware şi a principiilor de funcţionare ale sistemelor de monitorizare si control a proceselor. S-a urmărit realizarea profilului complet al tehnologiilor ­­­folosite la toate nivelurile procesului: supervizor, control şi de câmp.

  Subiectele tratate în lucrare:

· sisteme de achiziţii de date şi comandă

· sisteme de control cu automate programabile

· sisteme de control cu echipamente de comandă numerică

· sisteme de control distribuite

· reţele de control industrial

· echipamente de câmp inteligente

   Tendinţa ultimilor ani este de simplificare a arhitecturii sistemelor de control distribuite, de creş-tere a capacităţilor de calcul ale echipamentelor de control şi de dezvoltare a tehnologiilor unitare de comunicaţii în întreg sistemul. Accesul la informaţie, siguranţa transmiterii şi stocării datelor devin vitale pentru existenţa procesului.

   Lucrarea se adreseaza tuturor celor care au o pregătire tehnică indiferent de domeniu, dar în mod special inginerilor, tehnicienilor, doctoranzilor şi studenţilor, în scopul lărgirii orizontului de cunoaş-tere şi înţelegere a conceptelor şi tehnologiilor curente în automatizarea proceselor de fabricaţie.

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

Undeva, pe Frontul de Vest

   „Auzisem că nemţii, mai ales ăştia capitalişti, sunt reci, inospitalieri, distanţi, neprimitori, cu aere de superioritate. Surpriză, însă. Frau Maria este plină de căldură şi ne face să ne simţim ca într-un sat maramureşean, ca în satul de origine al soţului dânsei şi al soţiei mele. Da, aceste două persoane sunt şi consăteni, şi rude, dar nu se cunosc.

+ info
Învață să slăbești. 100 de meniuri calculate sub 2000 kcal

„Numele meu este Tim Dobrotă. Sunt clujean și mă consider un norocos. Nu pentru că sunt clujean, ci pentru că am posibilitatea să fac ceea ce îmi place și ce mă definește. (…) În ultimii 7 ani, am pregătit instructori de fitness și antrenori personali pe piața din România, ținând cursuri de formare profesională. Am organizat și primul curs de Tehnician Nutriționist susținut de o școală de formare profesională la Cluj.

+ info
Noi, după treizeci de ani

    Laura-Isabela Aivăncesei a avut o idee fertilă din punct de vedere publicistic, istoric și, mai ales, moral. Să întrebe despre felul cum s-a instaurat la noi comunismul și despre sensul tranziției. La 30 de ani de la răsturnarea comunismului, cartea este o recapitulare istorică a ceea ce a fost comunismul și o interogare asupra sechelelor sale de care nu mai scăpăm. (…) Două sunt cuvintele, ideile care revin practic în toate mărturiile: libertatea și faptul că nu s-au valorificat premisele excep­ționale pe care momentul 1989 le crease.

+ info
Ardealul. Ținuturile de pe Olt. Ținuturile de pe Mureș

Silvestru Moldovan face parte din acele generaţii de români ardeleni care știau totul: vorbeau, citeau și scriau în română, maghiară și germană, ceea ce le-a creat libertatea de a se mișca în orice regiune a Principatului, de a sta de vorbă cu oricine în limba aceluia și de a cunoaște cel puţin trei culturi. Asemenea intelectuali au răsărit din pământul fertil al Ardealului, ţinut iubit de toţi locuitorii lui.

+ info
  •  
  • 1 of 35