TIGRUL ȘI STEAUA. Violență și exil în proza latino-americană a secolului XX

TIGRUL ȘI STEAUA. Violență și exil în proza latino-americană a secolului XX
Pret: 
50,00 lei (-5,50%)
47,25 lei
TVA Inclus
În stoc furnizor
Domeniul: 
Beletristică
Editura: 
Casa Cartii de Stiinta
An aparitie: 
2021
Nr. pagini: 
378
Format: 
B5
ISBN: 
978-606-17-1748-4

În volum, sunt prezentați: Clarice Lispector, Guillermo Cabrera Infante, José Donoso, Roberto Bolaño, Mario Vargas Llosa

 

(…) Un drum menit a ne ajuta să înțelegem mai bine câteva dintre semnificațiile pe care mari creații ale câtorva scriitori reprezentativi ai acestui spațiu cultural le pot avea, mai ales în contextul realităților zilelor noastre, atât de marcate de violență și de dramele exilului. Altfel spus, realizarea unor simbolice hărți, în funcție de punctele de reper pe care le-am ales și de premisele de la care am pornit acest demers. Cartografierea exilului și a violenței devine, așadar, pentru scriitorii care au abordat aceste teme sau care au fost afectați de aceste experiențe (ce se reflectă adesea asupra evoluției personajelor pe care le-au creat), un sinonim al nevoii irepresibile de a spune o poveste, de a istorisi, de a mărturisi, iar pentru cititorul aflat în fața unor asemenea texte, un imbold spre meditație și un îndemn de a încerca să se cunoască mai bine.

 

 

Rodica Grigore

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

Ardealul. Ținuturile de pe Olt. Ținuturile de pe Mureș

Silvestru Moldovan face parte din acele generaţii de români ardeleni care știau totul: vorbeau, citeau și scriau în română, maghiară și germană, ceea ce le-a creat libertatea de a se mișca în orice regiune a Principatului, de a sta de vorbă cu oricine în limba aceluia și de a cunoaște cel puţin trei culturi. Asemenea intelectuali au răsărit din pământul fertil al Ardealului, ţinut iubit de toţi locuitorii lui.

+ info
Compendiu de Oncologie Medicală: principii și practică

   În ultimii ani, progresele în oncologie au cunoscut o dezvoltare vertiginoasă în multiplele ei arii de interes – de la descifrarea mecanismelor moleculare ale cancerogenezei la modalitățile clasice de tratament – medical, chirurgie sau radioterapie, care au beneficiat de aportul numeroaselor descoperiri în domeniul biologiei sau fizicii.

+ info
EXAMENUL PSIHIC. ANALIZE SISTEMICE. CAZURI CLINICE. COMENTARII.

Monografia Examenul psihic a dr. Rodica Jeican, constituie o premieră în literatura psihiatrică românească, o autentică reevalu­are a importanței investigației psihice a suferințelor psihiatrice, sufocată în prezent de aplicarea chestionarelor diagnostice structurate, semistructurate… Sub influența cărții reputatului psihiatrului american Shawn Christopher Shea Psychiatrie Interviewing. The art of Understanding, autoarea ne propune o prezentare exhaustivă a „banalului”, „marginalizatului” examen psihic, dintr-o analiză sistemică a pacientului.

+ info
  •  
  • 1 of 35