O viaţă de rezervă

O viaţă de rezervă
Pret: 
49,00 lei
TVA Inclus
În stoc furnizor
Domeniul: 
Beletristică
Editura: 
Casa Cartii de Stiinta
An aparitie: 
2019
Nr. pagini: 
380
Format: 
A5
ISBN: 
978-606-17-1537-4

  Traducere din limba macedoneană de Octavian Blenchea

 

    Srebra și Zlata sunt două surori siameze alipite la cap, a căror singură dorință este aceea de a se separa într-o bună zi. Dorința lor pare a fi comună celor șase republici ale Iugoslaviei lor materne. O viață de rezervă este o saga scrisă într-un realism balcanic deja consacrat care poartă cititorul de-a lungul a 28 de ani, din 1984 până în 2012, și acoperă cu măiestrie locuri comune cu care cititorul român se va simți cu siguranță familiar. Lidija Dimkovska reușește să descrie cu minuțiozitate nu doar drama unor personaje de excepție, dar și spațiul comunist, libertatea care îi va urma, războiul, familia disfuncțională, elementul religios, imigrația, plus o întreagă panoplie de întâmplări împrăștiate pe trei continente, acoperind pături sociale variate. Fapt care îi va aduce premiul Uniunii Europene pentru Literatură.

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

Undeva, pe Frontul de Vest

   „Auzisem că nemţii, mai ales ăştia capitalişti, sunt reci, inospitalieri, distanţi, neprimitori, cu aere de superioritate. Surpriză, însă. Frau Maria este plină de căldură şi ne face să ne simţim ca într-un sat maramureşean, ca în satul de origine al soţului dânsei şi al soţiei mele. Da, aceste două persoane sunt şi consăteni, şi rude, dar nu se cunosc.

+ info
Învață să slăbești. 100 de meniuri calculate sub 2000 kcal

„Numele meu este Tim Dobrotă. Sunt clujean și mă consider un norocos. Nu pentru că sunt clujean, ci pentru că am posibilitatea să fac ceea ce îmi place și ce mă definește. (…) În ultimii 7 ani, am pregătit instructori de fitness și antrenori personali pe piața din România, ținând cursuri de formare profesională. Am organizat și primul curs de Tehnician Nutriționist susținut de o școală de formare profesională la Cluj.

+ info
Noi, după treizeci de ani

    Laura-Isabela Aivăncesei a avut o idee fertilă din punct de vedere publicistic, istoric și, mai ales, moral. Să întrebe despre felul cum s-a instaurat la noi comunismul și despre sensul tranziției. La 30 de ani de la răsturnarea comunismului, cartea este o recapitulare istorică a ceea ce a fost comunismul și o interogare asupra sechelelor sale de care nu mai scăpăm. (…) Două sunt cuvintele, ideile care revin practic în toate mărturiile: libertatea și faptul că nu s-au valorificat premisele excep­ționale pe care momentul 1989 le crease.

+ info
Ardealul. Ținuturile de pe Olt. Ținuturile de pe Mureș

Silvestru Moldovan face parte din acele generaţii de români ardeleni care știau totul: vorbeau, citeau și scriau în română, maghiară și germană, ceea ce le-a creat libertatea de a se mișca în orice regiune a Principatului, de a sta de vorbă cu oricine în limba aceluia și de a cunoaște cel puţin trei culturi. Asemenea intelectuali au răsărit din pământul fertil al Ardealului, ţinut iubit de toţi locuitorii lui.

+ info
  •  
  • 1 of 35