Admitere la Drept. Soluţiile unor probleme propuse la admitere, nivel licenţă, la proba scrisă de raţionament logic la Facultatea de Drept a Universităţii Babeș-Bolyai în anii 2015-2019 şi 2021

Admitere la Drept. Soluţiile unor probleme propuse la admitere, nivel licenţă, la proba scrisă de raţionament logic la Facultatea de Drept a Universităţii Babel-Bolyai în anii 2015-2019 şi 2021
Autori: 
Pret: 
40,01 lei (-19,97%)
32,01 lei
TVA Inclus
În stoc furnizor
Domeniul: 
Știinte juridice
Editura: 
Eikon
An aparitie: 
2021
Nr. pagini: 
197
Format: 
A4
ISBN: 
978-606-49-0603-8

„Cartea se adresează în primul rând candidaților care se pregătesc pentru examenul de admitere, nivel licență, la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai. Întrucât candidații sunt în majoritatea lor covârșitoare elevi, soluțiile sunt elaborate relativ amănunțit.

Problemele sunt asemănătoare celor propuse la admiterea la Institutul Național al Magistraturii (INM). Soluții ale problemelor de la INM au fost publicate de profesorii universitari Sorin Costreie și Melentina Toma, dar lucrările lor se adresează unor cititori maturi și soluțiile sunt mai puțin amănunțite. Problemele acestea sunt, la rândul lor, exerciții profitabile pentru pregătirea admiterii la UBB. Un manual a fost publicat de un colectiv de autori la INM.", Șerban Leoca

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

Dosarul Fănuș Neagu - Real și imaginar în operă și în arhivele Securității

Spaţialitatea este un aspect ce revine adeseori în discursul critic asupra operei lui Fănuș Neagu. Reflecţii asupra unor teme și motive centrale, elemente compoziţionale sau asociate analizei psihologice – toate acestea au fost nu de puţine ori validate în demersurile interpretative ale scrierilor luate în discuţie.

+ info
Săptămâni interioare - Jurnal de coronavirus

De obicei, un resume se scrie invers, pornești cu ultimele isprăvi și te îndrepți apoi treptat către prima, cea mai importantă de fapt, a nașterii (care la rigoare nici nu îți aparține; e cea mai mare fraudă acceptată tacit în materie de CV-uri). În ce mă privește, încep, firește, chiar cu cartea pe care o țineți acum în mână despre perioada pe care nimeni n-a văzut-o venind, a pandemiei de coronavirus. O carte în care am încercat să înțeleg din mers, ca noi toți de altfel, ce a determinat schimbările radicale petrecute într-un răstimp atât de scurt.

+ info
Monștrii cu bot de catifea

Se înserase. Strada era pustie și liniștită, semn că cei câțiva bețivi, care poate colindau uneori mahalaua aceasta nouă și curată, se plictisiseră. Aerul blând, înmiresmat și liber, mă făcea să mă cred stăpân pe oasele din trup și să pot îndura trecerea timpului care, în atât de multă liniște, se auzea precum galopul unui cal bine odihnit. Coama îi era tare. O coadă lungă i se vedea din spate, în timp ce dinții mari luceau sub dogoarea respirației fierbând. Înalt, osos și cu trupul ca de piatră, te așteptai oricând la un nechezat de fiară. Dar nu.

+ info
CHIȘINĂU. Evocări interbelice

Antologia de față, consacrată Chișinăului, colecționează „mărturii sugestive” din același segment temporal, identificând – prin alte voci – „reconfigurările ființiale” pe care, în timp, le-a cunoscut capitala fostei gubernii. Acolo unde simțirea românească a fost sugrumată, renăscând spectaculos în agitatul interbelic. Or, pornind de la premisa că acel Chișinău este o necunoscută, Diana Vrabie trece în revistă puzderia de evenimente care, prin ritmul reformelor și ofensiva culturalizării, îl transformă într-o „portavoce a comunității”, devenind „fanionul românismului”.

+ info