Compendiu de Oncologie Medicală: principii și practică

Compendiu de Oncologie Medicală: principii și practică
Pret: 
345,00 lei (-25,00%)
258,75 lei
TVA Inclus
În stoc (1 buc.)
Domeniul: 
Medicină. Farmacie. Sănătate
Editura: 
Casa Cartii de Stiinta
An aparitie: 
2021
Nr. pagini: 
1048
Format: 
A4
ISBN: 
978-606-17-1798-9

   În ultimii ani, progresele în oncologie au cunoscut o dezvoltare vertiginoasă în multiplele ei arii de interes – de la descifrarea mecanismelor moleculare ale cancerogenezei la modalitățile clasice de tratament – medical, chirurgie sau radioterapie, care au beneficiat de aportul numeroaselor descoperiri în domeniul biologiei sau fizicii. Evoluția este perfect ilustrată de profesorul Tudor-Eliade Ciuleanu și colaboratorii săi cu acest al treilea volum, care după primele două ediții – din 2015 și 2020, prezintă o nouă versiune, actualizată și mai completă, extrem de utilă pentru orice practician.

   Puternic implicat în multe trialuri și studii clinice cu noi molecule și scheme terapeutice, profesorul Ciuleanu este o autoritate recunoscută pe plan internațional, care a reușit să-și formeze un grup de colaboratori de valoare, cu numeroși discipoli în țară și străinătate.

   Monografia, pe lângă principiile generale de oncologie medicală, prezintă noile modalități terapeutice cum sunt terapiile moleculare țintite și imunoterapia, cunoscute din experiență proprie datorită numeroaselor studii de pionierat realizate în Institutul Oncologic Cluj, ca participant activ la numeroase studii multicentrice internaționale. Caracterul practic, evident prin prezentarea a numeroase regimuri terapeutice, cu peste 400 protocoale pentru diferite localizări, competența și autoritatea coordonatorului, recomandă Compendiul ca un must pentru asistența noastră oncologică.

   Profesionalismul autorilor, încă o dată confirmat de acest Compendiu, reflectă totodată valoarea școlii medicale clujene, fiind un meritoriu produs al acesteia.

Acad. Nicolae GHILEZAN

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

Eseuri de literatură română. Ghid de studiu individual pentru bacalaureat

   Lucrarea Eseuri de literatură română. Ghid de studiu individual pentru bacalaureat nu se adresează doar elevilor de liceu, care studiază această disciplină obligatorie, indiferent de filieră şi profil, ci şi cadrelor didactice care predau limba şi literatura română, deoarece răspunde unor aşteptări diverse.

+ info
Urbanism și urbaniști din Cluj

Iese mereu la lumină în paginile cărții acesteia o dragoste nedisimulată față de Cluj, oraș cu vechime de peste două milenii. Amărăciunea neîmplinirilor este mereu dublată de speranța îndreptărilor posibile, iar regretul pentru demolările necugetate și unele decizii pripite și construcții aberante este compensat de încrederea în rațiunea care ar putea domni în viitor.

+ info
Bartolomeu Valeriu Anania. Puterile cuvântului. Antologie de studii, eseuri, articole şi mărturii despre Bartolomeu Valeriu Anania. Omagiu la centenarul naşterii

Sufletul românesc, același în Transilvania, Muntenia și Moldova, este moștenirea cea mai de preț pe care ne-au lăsat-o înaintașii noștri. (…) Călit la focul necruțător al istoriei, sufletul românesc a făcut în fața lumii întregi dovada rezistenței și a însușirilor sale creatoare.

*

+ info
Fontes historiae daco-romanorum. Izvoarele istoriei românilor

SUMAR:
Viaţa împăratului Aurelian de Flavius Vopiscus
Goţii în Dacia de Ammian Marcellin
Istoria romană prescurtată de Eutropius
Getica de Iordanes
Cronica lui Nestor
Faptele ungurilor (Gesta Hungarorum) de Secretarul anonim al regelui Bela
Cronica ungurilor de Simon de Keza
Românii în poezia medievală
Cântecul de jale de Rogerius
Cronica Pictată de la Viena

+ info
  •  
  • 1 of 36