Compendiu de Oncologie Medicală: principii și practică

Compendiu de Oncologie Medicală: principii și practică
Pret: 
345,00 lei (-25,00%)
258,75 lei
TVA Inclus
În stoc (2 buc.)
Domeniul: 
Medicină. Farmacie. Sănătate
Editura: 
Casa Cartii de Stiinta
An aparitie: 
2021
Nr. pagini: 
1048
Format: 
A4
ISBN: 
978-606-17-1798-9

   În ultimii ani, progresele în oncologie au cunoscut o dezvoltare vertiginoasă în multiplele ei arii de interes – de la descifrarea mecanismelor moleculare ale cancerogenezei la modalitățile clasice de tratament – medical, chirurgie sau radioterapie, care au beneficiat de aportul numeroaselor descoperiri în domeniul biologiei sau fizicii. Evoluția este perfect ilustrată de profesorul Tudor-Eliade Ciuleanu și colaboratorii săi cu acest al treilea volum, care după primele două ediții – din 2015 și 2020, prezintă o nouă versiune, actualizată și mai completă, extrem de utilă pentru orice practician.

   Puternic implicat în multe trialuri și studii clinice cu noi molecule și scheme terapeutice, profesorul Ciuleanu este o autoritate recunoscută pe plan internațional, care a reușit să-și formeze un grup de colaboratori de valoare, cu numeroși discipoli în țară și străinătate.

   Monografia, pe lângă principiile generale de oncologie medicală, prezintă noile modalități terapeutice cum sunt terapiile moleculare țintite și imunoterapia, cunoscute din experiență proprie datorită numeroaselor studii de pionierat realizate în Institutul Oncologic Cluj, ca participant activ la numeroase studii multicentrice internaționale. Caracterul practic, evident prin prezentarea a numeroase regimuri terapeutice, cu peste 400 protocoale pentru diferite localizări, competența și autoritatea coordonatorului, recomandă Compendiul ca un must pentru asistența noastră oncologică.

   Profesionalismul autorilor, încă o dată confirmat de acest Compendiu, reflectă totodată valoarea școlii medicale clujene, fiind un meritoriu produs al acesteia.

Acad. Nicolae GHILEZAN

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

Undeva, pe Frontul de Vest

   „Auzisem că nemţii, mai ales ăştia capitalişti, sunt reci, inospitalieri, distanţi, neprimitori, cu aere de superioritate. Surpriză, însă. Frau Maria este plină de căldură şi ne face să ne simţim ca într-un sat maramureşean, ca în satul de origine al soţului dânsei şi al soţiei mele. Da, aceste două persoane sunt şi consăteni, şi rude, dar nu se cunosc.

+ info
Învață să slăbești. 100 de meniuri calculate sub 2000 kcal

„Numele meu este Tim Dobrotă. Sunt clujean și mă consider un norocos. Nu pentru că sunt clujean, ci pentru că am posibilitatea să fac ceea ce îmi place și ce mă definește. (…) În ultimii 7 ani, am pregătit instructori de fitness și antrenori personali pe piața din România, ținând cursuri de formare profesională. Am organizat și primul curs de Tehnician Nutriționist susținut de o școală de formare profesională la Cluj.

+ info
Noi, după treizeci de ani

    Laura-Isabela Aivăncesei a avut o idee fertilă din punct de vedere publicistic, istoric și, mai ales, moral. Să întrebe despre felul cum s-a instaurat la noi comunismul și despre sensul tranziției. La 30 de ani de la răsturnarea comunismului, cartea este o recapitulare istorică a ceea ce a fost comunismul și o interogare asupra sechelelor sale de care nu mai scăpăm. (…) Două sunt cuvintele, ideile care revin practic în toate mărturiile: libertatea și faptul că nu s-au valorificat premisele excep­ționale pe care momentul 1989 le crease.

+ info
Ardealul. Ținuturile de pe Olt. Ținuturile de pe Mureș

Silvestru Moldovan face parte din acele generaţii de români ardeleni care știau totul: vorbeau, citeau și scriau în română, maghiară și germană, ceea ce le-a creat libertatea de a se mișca în orice regiune a Principatului, de a sta de vorbă cu oricine în limba aceluia și de a cunoaște cel puţin trei culturi. Asemenea intelectuali au răsărit din pământul fertil al Ardealului, ţinut iubit de toţi locuitorii lui.

+ info
  •  
  • 1 of 35