Compendiu de Oncologie Medicală: principii și practică

Compendiu de Oncologie Medicală: principii și practică
Pret: 
400,00 lei (-20,00%)
320,00 lei
TVA Inclus
În stoc (3 buc.)
Domeniul: 
Medicină. Farmacie. Sănătate
Editura: 
Casa Cartii de Stiinta
An aparitie: 
2021
Nr. pagini: 
1048
Format: 
A4
ISBN: 
978-606-17-1798-9

   În ultimii ani, progresele în oncologie au cunoscut o dezvoltare vertiginoasă în multiplele ei arii de interes – de la descifrarea mecanismelor moleculare ale cancerogenezei la modalitățile clasice de tratament – medical, chirurgie sau radioterapie, care au beneficiat de aportul numeroaselor descoperiri în domeniul biologiei sau fizicii. Evoluția este perfect ilustrată de profesorul Tudor-Eliade Ciuleanu și colaboratorii săi cu acest al treilea volum, care după primele două ediții – din 2015 și 2020, prezintă o nouă versiune, actualizată și mai completă, extrem de utilă pentru orice practician.

   Puternic implicat în multe trialuri și studii clinice cu noi molecule și scheme terapeutice, profesorul Ciuleanu este o autoritate recunoscută pe plan internațional, care a reușit să-și formeze un grup de colaboratori de valoare, cu numeroși discipoli în țară și străinătate.

   Monografia, pe lângă principiile generale de oncologie medicală, prezintă noile modalități terapeutice cum sunt terapiile moleculare țintite și imunoterapia, cunoscute din experiență proprie datorită numeroaselor studii de pionierat realizate în Institutul Oncologic Cluj, ca participant activ la numeroase studii multicentrice internaționale. Caracterul practic, evident prin prezentarea a numeroase regimuri terapeutice, cu peste 400 protocoale pentru diferite localizări, competența și autoritatea coordonatorului, recomandă Compendiul ca un must pentru asistența noastră oncologică.

   Profesionalismul autorilor, încă o dată confirmat de acest Compendiu, reflectă totodată valoarea școlii medicale clujene, fiind un meritoriu produs al acesteia.

Acad. Nicolae GHILEZAN

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

Între două lumi. Clujul în cărți poștale 1918-1945

   Plimbarea începe la gară, poarta de intrare a aproape tuturor vizitatorilor Clujului interbelic, continuă pe Calea Regelui Ferdinand, care duce de la gară spre centrul orașului, urmează apoi obiectivele principale ale pieței centrale (Piața Unirii), mai cu seamă grupul statuar al regelui Matia Corvin și Lupa Capitolina, străzile „cetății universitare” (Kogălniceanu – fosta Uliță a Lupilor, strada Universității, strada Avram Iancu), ducând apoi de-a lungul Căii Regina Maria spre piețele Ștefan cel Mare și Cuza-Vodă, unde se găsesc Teatrul Național și Catedrala Ortodoxă,

+ info
Romania, through Queen Marie’s Eyes. Identity and Construction of Self-Identification

My genuine love and passion for the Queen has been materialized in two volumes, one published in 2021, entitled Taină și sens în Povestea vieții mele, capodopera MARIEI, Regina României. Analiză narativ-discursivă, by Curtea Veche, București and the one you start flipping through its pages right now, both representing genuine approaches with direct reference to Marie’s writing talent.

+ info
Sistemul bancar românesc din Cluj. De la Marea Unire la Marea Criză Economică

Pornind de la experiența proprie, datorată profesiei sale, și fiind martor la toate schimbările și provocările petrecute în domeniu în perioada postcomunistă, Septimiu Moga a început să studieze istoria băncilor românești din România. În primul rând, atenția sa a fost îndreptată asupra băncilor transilvănene, cu accent asupra celor clujene din perioada interbelică, până la finalul crizei economice, subiect asupra căruia a stăruit în ultimii ani și a rezultat volumul de față.

+ info
Eseuri de literatură română. Ghid de studiu individual pentru bacalaureat

   Lucrarea Eseuri de literatură română. Ghid de studiu individual pentru bacalaureat nu se adresează doar elevilor de liceu, care studiază această disciplină obligatorie, indiferent de filieră şi profil, ci şi cadrelor didactice care predau limba şi literatura română, deoarece răspunde unor aşteptări diverse.

+ info
  •  
  • 1 of 36