Compendiu de Oncologie Medicală: principii și practică

Compendiu de Oncologie Medicală: principii și practică
Pret: 
345,00 lei (-10,00%)
310,50 lei
TVA Inclus
În stoc furnizor
Domeniul: 
Medicină. Farmacie. Sănătate
Editura: 
Casa Cartii de Stiinta
An aparitie: 
2021
Nr. pagini: 
1048
Format: 
A4
ISBN: 
978-606-17-1798-9

   În ultimii ani, progresele în oncologie au cunoscut o dezvoltare vertiginoasă în multiplele ei arii de interes – de la descifrarea mecanismelor moleculare ale cancerogenezei la modalitățile clasice de tratament – medical, chirurgie sau radioterapie, care au beneficiat de aportul numeroaselor descoperiri în domeniul biologiei sau fizicii. Evoluția este perfect ilustrată de profesorul Tudor-Eliade Ciuleanu și colaboratorii săi cu acest al treilea volum, care după primele două ediții – din 2015 și 2020, prezintă o nouă versiune, actualizată și mai completă, extrem de utilă pentru orice practician.

   Puternic implicat în multe trialuri și studii clinice cu noi molecule și scheme terapeutice, profesorul Ciuleanu este o autoritate recunoscută pe plan internațional, care a reușit să-și formeze un grup de colaboratori de valoare, cu numeroși discipoli în țară și străinătate.

   Monografia, pe lângă principiile generale de oncologie medicală, prezintă noile modalități terapeutice cum sunt terapiile moleculare țintite și imunoterapia, cunoscute din experiență proprie datorită numeroaselor studii de pionierat realizate în Institutul Oncologic Cluj, ca participant activ la numeroase studii multicentrice internaționale. Caracterul practic, evident prin prezentarea a numeroase regimuri terapeutice, cu peste 400 protocoale pentru diferite localizări, competența și autoritatea coordonatorului, recomandă Compendiul ca un must pentru asistența noastră oncologică.

   Profesionalismul autorilor, încă o dată confirmat de acest Compendiu, reflectă totodată valoarea școlii medicale clujene, fiind un meritoriu produs al acesteia.

Acad. Nicolae GHILEZAN

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

Ardealul. Ținuturile de pe Olt. Ținuturile de pe Mureș

Silvestru Moldovan face parte din acele generaţii de români ardeleni care știau totul: vorbeau, citeau și scriau în română, maghiară și germană, ceea ce le-a creat libertatea de a se mișca în orice regiune a Principatului, de a sta de vorbă cu oricine în limba aceluia și de a cunoaște cel puţin trei culturi. Asemenea intelectuali au răsărit din pământul fertil al Ardealului, ţinut iubit de toţi locuitorii lui.

+ info
EXAMENUL PSIHIC. ANALIZE SISTEMICE. CAZURI CLINICE. COMENTARII.

Monografia Examenul psihic a dr. Rodica Jeican, constituie o premieră în literatura psihiatrică românească, o autentică reevalu­are a importanței investigației psihice a suferințelor psihiatrice, sufocată în prezent de aplicarea chestionarelor diagnostice structurate, semistructurate… Sub influența cărții reputatului psihiatrului american Shawn Christopher Shea Psychiatrie Interviewing. The art of Understanding, autoarea ne propune o prezentare exhaustivă a „banalului”, „marginalizatului” examen psihic, dintr-o analiză sistemică a pacientului.

+ info
Noapte albă pentru Farah

Distins în 2001 cu Premiul pentru debut al Comunității Franceze din Belgia, Noapte albă pentru Farah este un roman care, după cum afirma Thierry Vanderhaege, nu se citește, ci se devorează.

+ info
  •  
  • 1 of 35