ROMÂNIA DUPĂ „MARELE RĂZBOI”. PROVOCĂRI POLITICO-DIPLOMATICE 1919-1920

ROMÂNIA DUPĂ „MARELE RĂZBOI”. PROVOCĂRI POLITICO-DIPLOMATICE 1919-1920
Pret: 
40,01 lei (-10,76%)
35,70 lei
TVA Inclus
În stoc furnizor
Domeniul: 
Istorie, istoria artei & fotografie
Editura: 
MEGA
An aparitie: 
2021
Nr. pagini: 
193
Format: 
A5
ISBN: 
978-606-020-314-8

„Împlinirea unui secol de la izbucnirea, respectiv finalul Primul Război Mondial („Războiul cel Mare”, „Marele Război”) și de la semnarea Tratatelor de pace din 1919–1920, a suscitat atenţia istoricilor, politicienilor, sociologilor, jurnaliștilor și a tuturor celor interesaţi de trecut. Peste tot în Europa, dar nu numai, au fost organizate manifestări știinţifice la nivel naţional sau internaţional, au fost publicate sau republicate studii și volume, au fost realizate expoziţii tematice, filme și documentare, toate având drept obiectiv principal readucerea în atenţia lumii a unui fragment din istoria secolului XX, a cărui consecinţe se simt din plin până în zilele noastre. În urma războiului și tratatelor de pace menţionate, harta Europei s-a schimbat. Dar s-au schimbat și sisteme, regimuri și programe politice, legislaţii și mentalităţi, au apărut principii și practici noi la nivel naţional și continental, au fost înregistrate progrese în majoritatea ţărilor europene.” (din „ Cuvânt înainte”)

De aceeași autori...

De la aceeași editură...

Natură și imperiu în Egiptul otoman

„Semințele acestei cărți au fost plantate pentru prima oară în terenul fertil de la Berkeley. Ele au fost apoi acoperite de mâlul extrem de bogat și copleșitor al arhivelor din Istanbul și Cairo, care au oferit nutrienții necesari răsăririi primilor vlăstari. Apele dătătoare de viață ale universității Stanford au ajutat aceste mlădițe să crească, iar soarele și energia de la universitatea Yale au dus la apariția roadelor. Din fericire, în natură trecerea de la semințe la rod este mult mai scurtă decât drumul parcurs de această carte.

+ info
PORTRETE DE OFIŢERI DE ORIGINE ROMÂNĂ DIN ARMATA DE HONVEZI (1868–1918)

„Acest volum este rezultatul unui proiect de cercetare focalizat pe interacţiunea dintre ofiţerii armatei habsburgice şi societatea civilă, o abordare originată prioritar în istoria socială şi nu în cea militară. De altfel, dintre cei trei editori ai volumului, doar Csaba Horváth este un specialist în istorie militară.

+ info
  •  
  • 1 of 25